Onderwijs

Duurzaamheid in onderwijsinstellingen is mijn passie en expertise. Ik help onderwijsinstellingen bij het integreren van duurzaamheid in het curriculum en het ontwikkelen van een ambitieus duurzaamheidsbeleid.

  1. Curriculumontwikkeling: Ik adviseer onderwijsinstellingen over hoe duurzaamheid effectief ge├»ntegreerd kan worden in het curriculum. Samen identificeren we geschikte modules, vakken of programma’s die gericht zijn op duurzaamheid, en integreren we duurzaamheidsprincipes en -praktijken in bestaande disciplines.
  2. Duurzaamheidsbeleid: Samen formuleren we een ambitieus duurzaamheidsbeleid dat past bij de missie, visie en waarden van de instelling. We stellen concrete doelstellingen en ambities op, zoals het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van sociale rechtvaardigheid en inclusie.
  3. Rapportage over duurzaamheid: Ik help bij het ontwikkelen van effectieve rapportagemechanismen om de voortgang op het gebied van duurzaamheid te monitoren en te communiceren. Samen identificeren we relevante duurzaamheidsindicatoren en stellen we periodieke duurzaamheidsrapporten op.

Mijn doel is om onderwijsinstellingen te helpen bij het ontwikkelen van een holistische benadering van duurzaamheid. Samen kunnen we een leidende rol spelen in het bevorderen van duurzaamheid en het inspireren van de volgende generatie leiders en change-makers.